Kan je daarvan rondkomen?

Met mijn trainingen ben ik veel buiten en kom dan ook regelmatig mensen tegen. Met een bolderkar vol trainingsmateriaal en een beachflag die vrolijk wappert trek ik de nodige aandacht. Veel mensen stoppen dan ook even om een praatje te maken. Ze zijn nieuwsgierig naar wat ik doe en van wat ik ben. 

Afgelopen week stopte er een man die graag wilde weten wat ik nu precies doe. Hij had me al een paar keer gezien, maar kon blijkbaar zijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen. Toen ik vertelde wat ik zoal deed kwam de vraag: kan je ervan rondkomen? Deze man, meer dan 20 jaar ouder dan ik, was duidelijk van een andere generatie. Geld verdienen dat doe je door 8 uur per dag voor een baas te werken. De verbazing dat je ook op deze manier kan werken, vond hij maar niets. “Maar daar ben je toch niet heel de dag mee bezig?”, was zijn vraag. Jawel: ik werk minstens, 8 uur per dag aan of in mijn onderneming. En dat wil ik ook. Want, het is meer dan een hobby. Het is een verlening van jezelf wat je succesvol wil maken. 

Hij vond het allemaal maar te onzeker. 

Het is mooi hoe dit verandert. Ik ben van een generatie die een ander pad kiest. Die niet per se zekerheid nodig heeft, om gelukkig te zijn. Ik ben dankbaar dat ik de mogelijkheid heb om mijzelf, via mijn onderneming, te ontwikkelen. Dat ik de kans heb om mijn hart te volgen en dat te doen wat mij gelukkig maakt. En daar dan ook nog eens geld aan te verdienen. Al is dat voor mij niet het belangrijkste. Mensen helpen te ontwikkelen, mensen begeleiden waardoor zij zich beter voelen is een grotere drijfveer. Ook ik heb 40 uur voor een baas gewerkt, 9 – 5 maandag tot en met vrijdag. En hoe lekker soms ook het warme bad is van zekerheid, weten waar je qua salaris aan toe bent, toch is dat niet voor mij het ultieme. 

Af en toe heb je misschien een wat dikkere huid te kweken om je mannetje te staan. Maar he, daar ben je een krachtpatser voor. 

Geef een reactie