krachtpatser van de maand: Steven

Eens per maand zet ik iemand in de spotlight die in mijn ogen een krachtpatser is. Iemand die alles uit het leven haalt, goed voor zichzelf zorgt en verantwoordelijkheid neemt over zijn eigen leven. Deze maand: Steven. Hij werd aangedragen door onze krachtpatsers van vorige maand, Anne en Saskia.

Stel jezelf eens voor: wie ben je, wat doe je?  

Ik ben Steven, 37 jaar en ik woon samen met mijn vrouw Maaike en twee kinderen (4 en 2 jaar) in Sassenheim. Sinds mei van dit jaar ben ik op de dinsdagavond aangesloten bij de club van Juliëtte. Daarnaast sport ik ook nog in de sportschool en ben ik betrokken bij de voetbal.  

Wat heb je afgelopen jaar geleerd? 

Zoals Saskia en Anne al in hun stukje aanhaalden, heb ik een flinke tegenslag gehad met mijn gezondheid. Daarnaast is het ook een heel gek jaar geweest door Corona. Door deze situatie heb ik geleerd om nog meer te genieten van de ‘kleine’ dingen en energie te steken in dingen waar ik wel invloed op heb zoals bijvoorbeeld een gezonde leefstijl nastreven.  

Wat is je grootste ontdekking dit jaar geweest? 

Het buitensporten in een groep is mij heel goed bevallen. Ik had dit nooit gedacht maar omdat Maaike en haar vriendinnen zo enthousiast waren en mooie resultaten behaalden, heb ik een proefles meegedaan. De oefenvormen zijn gevarieerd en alle spieren komen aan bod. Dat voel ik goed na iedere training. Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om het uiterste uit mijzelf te halen en daar was ik naar op zoek.  

Wat is je grootste uitdaging geweest dit jaar? 

Kijken naar mogelijkheden ipv onmogelijkheden. Dat klinkt altijd heel makkelijk maar is in de praktijk echt een uitdaging. Door binnen de mogelijkheden te blijven denken en handelen, kun je ook stapjes maken die samen weer een grote stap vormen. 

Stel: je mag 20 jaar terug in de tijd? Wat zou je tegen jezelf willen zeggen? 

Leef in het hier en nu. 

Wiens verhaal moeten wij echt horen en is volgens jou een krachtpatser?  

Fredie! Zij heeft ervoor gezorgd dat Maaike en haar vriendinnen bij Juliëtte terecht zijn gekomen. En ik nu dus ook. Fredie is op en top sportvrouw en bikkelt iedere training weer tot het gaatje.