Zeg ‘ja’ tegen het moment

De laatste dag van de maand neem ik altijd even de tijd om terug te kijken naar afgelopen maand. Wat heb ik allemaal gedaan? Wat heb ik bereikt? Wat ging goed? Waar zie ik ruimte voor verbetering?


Oktober is een donkere maand, de dagen worden korter en de klok gaat ook een uur terug. Waar je in de zomer tot 21.30 uur buiten in het licht traint. Sta je nu al om 19.00 uur in het donker. Ik heb daar altijd moeite mee. Daarnaast is het vaak ook een koude maand. En let’s face it: het is minder lekker om in de regen trainingen te geven dan in de zon.


Juist dan is het voor mij belangrijk om te zien dat ik nog steeds vooruit ga. Dat ik nog steeds stappen zet. Deze maand kwam de Covid-uitdaging weer een stap dichterbij. Je mag maximaal met 4 personen (en een trainer) sporten buiten. Je mag meerdere groepjes maken, maar die mogen niet mengen. Ik koos ervoor om meer lessen aan te bieden, maar wel in kleinere groepen. Ja, het kost mij veel meer tijd. Maar het is een keuze die beter bij mijn manier van coaching past.


En ook al is oktober koud en nat, de ochtenden kunnen juist zo mooi zijn. Fris en kraakhelder. Heerlijk. Ik geloof dat dit het gezondste moment is om te sporten.


Deze maand kreeg ik ook de kans om extra lessen te geven bij SportCity in Leiden. Ik mocht de BodyPump en BodyBalance extra geven en sta daar nu 4 uur op het rooster. De lessen liepen gelijk al goed! Ongelooflijk dankbaar dat mensen de lessen direct weten te vinden.


Tot slot bevond ik mij deze maand 3 dagen in het bos, alleen. Een enorme uitdaging die mij leerde hoe blij ik met mijn onderneming ben. Ook leerde dat weekend mij dat elke situatie, hoe vervelend ook, uiteindelijk over gaat. Je kan je er wel tegen verzetten, maar daar gaat-ie niet sneller van voorbij.
Dus die les neem ik mee in de komende donkere maanden. Die maanden zijn er nu eenmaal, ja ze zijn donker en ja iets natter: maar ze gaan niet eerder voorbij als je je er tegen verzet.

Geef een antwoord